Laatste nieuws Laatste nieuws
Praktijk Dr. Schepens- van Dongen Praktijk Dr. Schepens- van Dongen
Praktijkassistentie en ondersteuning Praktijkassistentie en ondersteuning
Waarneming &  Huisartsenpost Waarneming &  Huisartsenpost
Locatie en routebeschrijving Locatie en routebeschrijving
Links Links
Praktijknaam en Logo Praktijknaam en Logo
Samenwerking Samenwerking
Diversen Diversen
Aequilan, Huisartsenpraktijk Schepens

Dr. Smithuis

dr.Smithuis

Dr.M.Smithuis

Mijn naam is Mariëtte Smithuis (1979). Na mijn studie Geneeskunde te hebben voltooid aan de Universiteit van Nijmegen in 2007, ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis van Bergen op Zoom. Dit was een leerzame ervaring waarbij ik inzicht verwierf in de acute gezondheidszorg en mij er van bewust werd dat kortdurende patiëntencontacten niet mijn voorkeur hadden. Graag bouw ik een langdurige relatie met patiënten op. Daarnaast besefte ik dat ik het lichaam niet op wilde delen in orgaansystemen, maar dat mijn interesses uitgingen naar de mens als geheel. Mijn wens om huisarts te worden, was geboren.

Na het afronden van mijn opleiding tot huisarts in 2012 aan het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam, heb ik drie jaar met veel plezier als vaste waarneemster gewerkt in 2 praktijken in Breda - Heusdenhout. Daarna ben ik gedurende 1 jaar werkzaam geweest in de Haagse Beemden. Vanaf oktober zal ik 2 dagen per week werken bij dokter Schepens. Voor mij is deze parttime baan een perfecte combinatie van het moederschap en het uitoefenen van een boeiend, betekenisvol vak.

Graag sta ik voor de mens klaar om te luisteren, de klachten te beoordelen en advies te geven. Ik houd van een zuivere communicatie waarin zowel de arts als de patiënt ieder zijn verantwoordelijkheid neemt. Daarnaast zijn respect voor elkaar en vertrouwen een basis voor een goede relatie. Voor een lach en een traan is in de spreekkamer ook altijd plaats.

Ik ben in de bevoorrechte positie om moeder te zijn van 3 prachtige kinderen. Een uitdaging om ze te sturen in hun ontwikkeling tot zelfstandige mensen. Ze hebben veel bijgedragen aan mijn ontwikkeling tot huisarts.

Ik hoop dat de patiënten zich op hun gemak voelen bij mij en kijk er naar uit om u te ontmoeten!

afscheid Dr.Woudenberg okt 2016

Dr. Woudenberg is werkzaam in de praktijk tot begin oktober 2016.
Wij wensen hem veel geluk bij de praktijkovername van zijn vader's praktijk!

Dr. Woudenberg

Curriculum vitae:
Ik ben 34 jaar oud. 1 maart 2013 ben ik afgestudeerd als huisarts aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Ik heb tijdens mijn opleiding een jaar gewerkt in Oudenbosch bij Dr van de Moer, en een jaar bij Dr Schepens in Alphen. Daarnaast heb ik stages gedaan op de spoedeisende hulp, verpleeghuis en psychiatrie. Als huisarts werkt ik twee dagen vast in een praktijk in Tilburg, en vanaf 1 november 2013 ook twee dagen in deze praktijk. Verder heb ik de afgelopen maanden veel ervaring opgedaan op de huisartsenpost en verschillende huisartsenpraktijken, onder andere in Prinsenbeek.

Als huisarts hecht ik aan goede contacten met de patient en eerlijkheid. Ik probeer lekker door te werken en niet uit te lopen. Als huisarts ben ik extra geinteresseerd aan aandoeningen van het bewegingsapparaat en sportblessures. Ik geef vaak injecties in bijvoorbeeld de schouder of de knie. Daarnaast vind je de chirurgie en het doen van kleine ingrepen leuk om te doen.
De zorg voor de oudere medemens vind ik een leuk en waardevol onderdeel van het huisartsenvak. Het is dankbaar werk om ouder wordende mensen te begeleiden bij het zo goed en gezond mogelijk oud worden.

Ik ben woonachtig in Tilburg en kom uit een echt huisartsengezin. Mijn opa was huisarts en mijn vader is dat nog steeds net zoals mijn broer. In de toekomst zal ik de praktijk van mijn vader overnemen. Dit zal echter nog enige jaren duren. Ik woon samen met mijn lieve vriendin, die werkzaam is als verpleegkundige in een verpleeghuis. Als hobby hockey ik graag, en hou van zeilen en skien. Bovendien beschouw ik mijn werk ook een beetje als hobby, aangezien ik dit werk zeer graag doe.

Ik hoop u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.